štvrtok 24. marca 2016

James Dashner - Labyrint: Útek

http://data.bux.sk/book/020/252/0202524/large-labyrint_utek.jpgAutor: James Dashner
Originálny názov: the Maze Runner
Séria: Labyrint 
Diel: 1/3 
Počet strán: 352
Vydavateľstvo: YOLi 


O čom to je?: Keď sa Thomas preberie vo výťahu, jediné, na čo si spomína, je jeho krstné meno. Nemá nijaké spomienky na rodičov ani na domov. Pamäť má prázdnu, ale nie je v tom sám. Keď sa dvere výťahu otvoria, obklopia ho cudzie deti a privítajú ho na Fleku, čo je široký otvorený dvor ohraničený kamennými stenami. Podobne ako Thomas, ani Flekári netušia, prečo alebo ako sa sem dostali. Vedia iba to, že každé ráno sa otvoria obrovské dvere do Labyrintu za múrmi Fleku a večer sa opäť zavrú. A každých tridsať dní sa vo výťahu objaví nový chlapec. Flekári túžia vrátiť sa domov, ale zatiaľ nenachádzajú riešenie, ako sa dostať z labyrintu.


Pre toto milujem Young Adult-ky! Lebo sú akčné, dobrodružné, spontánne, pohlcujúce, odvážne, nekonečné a plné prekvapení. Lebo ma vtiahnu do deja bez najmenších problémov, zabavia na niekoľko hodín a ohromia svojou jedinečnosťou. Lebo pri nich nemusím príliš rozmýšľať, len si užívam plynúci dej plný zvratov a občasných "zimomriavkových" chvíľ. A toto bola presne tá kniha! Kniha, ktorá vás vytrhne z reality a nechá zabudnúť na obyčajný svet.

pondelok 21. marca 2016

Dan Brown - Stratený Symbol


Stratený symbol
Autor: Dan Brown
Originálny názov: the Lost Symbol
Počet strán: 558
Vydavateľstvo: Slovart 
Žáner: Detektívny román
Väzba: Tvrdá s prebalom 

O čom to je?: V románe Dana Browna nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Príbeh tejto knihy sa odohráva v časovom rámci 12 hodín a od prvej strany Danovi čitatelia pocítia hrôzu pritom, ako budú sledovať suverénneho Roberta Langdona pri jeho novom objave v nečakanom, novom prostredí. Stratený symbol je plný prekvapení.



***



Umenie, história, fakty, veda a akcia! Výtvarník s dobrodružnou dušou si nemôže priať nič viac. Príbeh odohrávajúci sa v časovom rámci dvanástich hodín s jednou z najsympatickejších postáv literatúry. Dej založený na skutočnosti a formujúci sa v jednom z najúžasnejších miest sveta. Boli by ste povedali, že sa z toho vykľuje skvelá kniha. A boli by ste sa mýlili.... 

nedeľa 6. marca 2016

Agatha Christie - Vražda je Zvyk

Autorka: Agatha Christie
Originálny názov: Murder in Mesopotamia
Séria: Hercule Poirot 
Počet strán: 192
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ
Väzba: pevná 
Žáner: detektívka 

O čom to je?: Hneď po príchode do archeologickej lokality v irackom Hassaniehu je zdravotnej sestre Amy Leatheranovej jasné, že sa tam deje niečo zlé - niečo, čo súvisí s manželkou slávneho archeológa doktora Leidnera.
Medzi členmi expedície vládne napätie a Louise Leidnerová je čoraz vydesenejšia. O pár dní má na nálezisko prísť Hercule Poirot, no ktovie, či už pre niekoho z výpravy nebude neskoro...


***

Agathu, famóznu anglickú spisovateľku, čo neraz predbehla i slávneho Arthura Conana Doyla, pozná i ten, čo knihu drží tak raz do roka. Obdivovaná pre svoje dokonalé detektívne príbehy a úžasného detektíva Poirota. Dlho som jej knihám nevenovala žiadnu pozornosť. Hoc, ma veľmi lákalo si ich prečítať, nikdy nie dosť na to, aby som tak skutočne urobila. Až raz, keď ma už pohltilo úmorné ničnerobenie, naskytla sa mi možnosť pustiť sa do jednej z jej kníh. A hľa, bola som veľmi prekvapená.